Udgivet tir d. 18. feb 2020, kl. 10:43

Det er som om, hun har været her hele tiden. I nu seks årtier har Anne Linnet begejstret, inspireret og fascineret fans i de fleste aldre.

Lige fra begyndelsen i 1972 over Shit & Chanel og Marquis de Sade til i dag, hvor hun stadig er aktiv.

Blandt den trofaste fanskare er sognepræst Iben Palle Hansen.

»Personligt har Anne Linnet betydet meget for mig. Hun er en del af min barndom og min ungdom, og hun rammer mig med sine bevægende tekster. Sprogligt er hun ekstremt begavet, og jeg har lyttet meget til hende og følt, at hendes ord talte til mig. Det er som om, at hun forbinder litteratur med musik, og det tiltaler mig meget,« siger Iben Palle Hansen.

Hun taler til folkeligheden
Netop denne passion er en af grundene til, at Anne Linnets musik er temaet, når der søndag den 1. marts kl. 17.00 er skumringsgudstjeneste i Brønshøj Kirke.

»Skumringsgudstjenesterne er både stemningsfulde og uformelle med tid til refleksion. Her passer Anne Linnets tekster og melodier fint ind, fordi hun har en dybde og eksistentialisme, som rammer mange. Hun skriver ting, der er sangbare, og så er hun allemandseje. Jeg møder da også sjældent nogle, der ikke kan lide hende. Hun har en bred appel, ligesom Kim Larsen havde. Der er noget grundlæggende i hende, der taler til folkeligheden,« siger Iben Palle Hansen og peger på Anne Linnets nye salme, Morgensolen over Øresund.

»Det er en smuk salme, som vi skal synge som fællessang ved skumringsguds-tjenesten. Ganske vist taler hun ikke specifikt om Gud og Jesus, men hun indrammer den spiritualitet og åndelighed, som er i tiden. Hun taler om nuet, der skinner, og om morgensolen, der giver kræfter. Hun kan tale om tro, på en måde, som mange kan nikke genkendende til,« siger Iben Palle Hansen.

Ved skumringsgudstjenesten bliver de traditionelle salmer skiftet ud med kendte sange af Anne Linnet som for eksempel Barndommens Gade og Tusind stykker.

»Jeg glæder mig til at opleve, hvordan sangene virker i kirkens rum, fordi rummet er med til at forme opfattelsen af sangene. Det skaber jo en anden stemning, at du sidder i en kirke og synger disse sange,« siger Iben Palle Hansen.

Det er ikke første gang, at en komponist er temaet for en skumringsgudstjeneste. Tidligere har det eksempelvis handlet om The Beatles, Johann Sebastian Bach og kvindelige komponister.

Ved skumringsgudstjenesten den 1. marts medvirker – udover Iben Palle Hansen
-organist Martin Seier, korleder Bente Kiil Toftegaard og Brønshøj Kirkes Pigekor.

Tekst og foto
Bo Nygaard Larsen