Brønshøj Sognehus lægger nu hus til en eksistentiel læsegruppe, som er åben for alle.

Læsningerne forgår i Brønshøj Sognehus hver anden mandag kl. 19.00-20.30. Første gang er mandag den 24. februar

Læsegruppen foregår efter den anerkendte læsemetode Guidet Fælleslæsning, hvilket betyder, at deltagerne ikke skal forberede sig hjemmefra. Man skal blot møde op med et nysgerrigt sind, og på stedet får man udleveret en novelle og et digt, som bliver læst højt af den erfarne læseguide og litteraturformidler, Thorbjørn Zeuthen Tirsted


»Deltagerne kommer til at få en række unikke litteraturoplevelser. Vi læser kun rigtig god litteratur, og hver enkelt læsning vil være unik, for den afhænger af deltagerne. Vi vil både læse kendte og mindre kendte forfatterskaber, så man vil få masser af inspiration med hjem,« siger læseguiden Thorbjørn Zeuthen Tirsted.


Han er uddannet i litteraturvidenskab og journalistik og har siden 2013 arbejdet som litteraturformidler på Hillerød Bibliotek. Han har særligt fokus på at bruge litteraturen til at skabe møder mellem mennesker. Thorbjørn har haft åbne læsegrupper, hvor alle var velkomne, men også drevet læsegrupper for særlige målgrupper, som ensomme mænd, hjemløse eller yngre demente. Han er uddannet i litteraturvidenskab og journalistik.


Sådan foregår det
Undervejs i oplæsningen holder Thorbjørn flere pauser, hvor gruppen inviteres til at diskutere og reflektere over den læste tekst.

»Samtalen motiverer ofte deltagerne til bruge deres egne erfaringer og minder til at åbne teksten, og læseguiden sørger for, at samtalen kommer bredt rundt om tekstens forskellige betydninger. Det hele foregår i en fortrolig tone, hvor ingen meninger er mere rigtige eller forkerte end andre,« siger Thorbjørn Zeuthen Tirsted.

Der er intet krav om, at man skal deltage aktivt i samtalen. Man er velkommen til bare at lytte og nyde oplæsningen.

Det er gratis at deltage.