Livet gør ondt

​Når livet gør ondt, er det vigtigt ikke at gå med problemerne selv. Mange søger hjælp hos psykologer eller i parterapi – men vidste du, at kirkens præster også gerne lytter?

En samtale med en præst kaldes sjælesorg. Sjælesorg er hverken terapi eller behandling, men en reflekterende samtale, hvor præsten har tavshedspligt.

Ingen problemer er for små eller for store at tale om, og du behøver ikke at tro på Gud for at tale med præsten. Du er naturligvis velkommen til at tale om tro, men samtalen tager udgangspunkt i det, der fylder hos dig.

Tit handler sjælesorgssamtaler om eksistentielle emner – for eksempel ensomhed, sorg, håbløshed, frygt, identitetskrise eller tvivl. Det kan også handle om et knust hjerte, familiekonflikter, mobning, præstationsangst, følelsen af meningsløshed eller følelsen af ikke at være god nok. Der findes ikke ”rigtige” eller ”forkerte” emner at tale om.

Du fortæller din historie til præsten, som lytter og stiller opklarende spørgsmål. Der er ikke noget, I skal nå frem til – du skal bare fortælle.

Du er altid velkommen til at kontakte kirkens præster.

• Sognepræst Peter Nejsum, tlf. 3828 0043
• Sognepræst Mia Lund Rao, tlf. 6162 6222