D. 2. til 4. februar i Brønshøj Kirke: Danmarks første Internationale Clavichord Festival

Brønshøj Kirkes organist og clavichord-nørd Mads Damlund har taget initiativ til at arrangere Danmarks første internationale clavichordfestival.

Mads Damlund opdagede clavichordet på en barselsorlov:

”Da jeg var på barselsorlov, ville jeg gerne øve mig, og en af mine venner havde et clavichord, som jeg godt måtte låne. Clavichordet er verdens ældste tasteinstrument. Det har tangenter og strenge som et klaver, men det har en lidt anden mekanik, og det lyder ikke nær så kraftigt. Derfor kunne jeg spille, mens min lille søn lå og sov ved siden af.

Jeg blev helt bidt af det! På clavichordet kan man forme musikken i en grad, som ikke er mulig på selv det fineste koncertflygel. Musik, som man synes man kender, får et helt nyt udtryk, nærmest en ny dimension.

Sidste sommer spillede jeg en clavichordkoncert i Brønshøj Kirke, og mange, der aldrig havde hørt et clavichord før, blev overraskede over, hvor smukt og intenst det lød. Jeg synes, det er ærgerligt, at det er så svært at komme til at høre clavichordmusik på topniveau. Og da Brønshøj Kirke har en helt særlig akustik og størrelse, som egner sig særlig godt til clavichordet, synes jeg, at det kunne være spændende at præsentere en hel festival omkring det. Danmarks første clavichordfestival!”

Billetter købes i døren.
En koncert 50,- kroner